06 maart 2015

Van dorpswinkel naar grootste modecollectie van het noorden

Het dorpswinkeltje waar je vroeger huishoudtextiel kocht, heeft nu één van de grootste modecollecties van Nederland. Het winkeltje van oma werd in de jaren zestig verder uitgebouwd en het assortiment werd uitgebreid met meubelen en mode. Inmiddels is Van de Belt Modewereld uitgegroeid tot een grote offline modewinkel met een goed lopende webshop.

Jouw mode, jouw wereld

Groot word je niet zomaar. Een duidelijke visie op fashion en gevoel voor de wensen van de klant, dat is de basis van de succesvolle formule die vanaf 1998 Modewereld heet. “Wij kennen de collecties en zijn uiteraard op de hoogte van de laatste trends.” stelt eigenaresse Jeanette van de Belt. “De kunst is om dit te laten aansluiten op de ‘modewereld’ van onze klanten. En dat doen wij nu al 17 jaar met veel passie en plezier.”

4.000 m2 Mode voor het hele gezin

De winkel is continu in beweging. “In 2007 groeiden wij van 2.500 m2 naar een vloeroppervlakte van 4.000 m2 mode voor het hele gezin.” Het meest opvallende aan de inrichting zijn de vele verschillende stijlen binnen één winkel. De afdelingen zijn als het ware compleet verschillende en verrassende werelden. Zoals de collecties en trends veranderen, verandert ook de inrichting van de winkel continu.

Al vroeg online actief

“Niet alleen onze fysieke winkel is in beweging.” zegt Jeanette. “Ook de manier waarop de klant zich oriënteert, is door de komst van internet enorm veranderd. In verhouding tot de markt waren wij al vroeg actief met de online verkoop van fashion. Wat begon als test, met de verkoop van het toen nieuwe merk Desigual, is nu uitgegroeid tot één grote online Modewereld. Kortgeleden (Valentijnsdag) lanceerden wij onze inmiddels 3e versie van www.mijnmodewereld.nl." 

In tegenstelling tot de vorige versies biedt de nieuwe webshop meer ruimte voor sfeer en advies. “Modewereld is er namelijk voor jou, we staan voor je klaar als je dat wilt en voorzien je graag van het juiste advies. Ons doel is dat iedere klant samen met ons zijn/haar eigen ‘modewereld’ creëert.”

Online betalen op rekening

Uiteraard is de webshop voorzien van diverse handige hulpmiddelen om ook online tot de juiste keuze te komen. “Een andere grote verandering is dat wij onze klanten nu ook de mogelijkheid bieden om achteraf te betalen.” zegt Jeanette. “Wij hebben gekozen voor AchterafBetalen van Focum omdat zij enerzijds een plug-in voor onze webshop beschikbaar hebben en anderzijds goed nagedacht hebben over de administratieve verwerking van orders en retouren. Wij willen er namelijk zelf zo min mogelijk gedoe van hebben. Daarom kozen wij voor AchterafBetalen.”

Neem voor meer informatie over AchterafBetalen contact met ons op.